הרבה אנשים עוברים לאכול ללא גלוטן לבריאותם, כפי שהם מוצאים כי צמצום או לחסל ספציפי זה יכול לעזור עם מגוון רחב של נושאים, אולם דו"ח חדש מתגלה הוכחה כי מס רב של מאכלים אלה שאנו חושבים בריאים בעצם מכילים רמות מדאיגות של ארסן וכספית .
לפי הסטטיסטיקה, לפחות 1אחוז מהאמריקנים אובחנו עם מחלת צליאק ו מומלץ מבחינה רפואית לאכול תזונה ללא גלוטן. מדווחים בסביבות 1/4 של האמריקאים על תזונה נטולת גלוטן בשנת 2015, ורבים יותר אנשים אוכלים מזון ללא גלוטן מדי פעם. כלומר, אחוז של אנשים שנחשפו לכימיקלים אלה עלול לגרום נזק, אכן, מאוד גבוה.
אז למה מתכות רעילות אלה ללא גלוטן נמצאים ב מזונות בשיעור גבוה בהרבה מאשר מזונות שאינם גלוטן? הבעיה טמונה בתוך העובדה שרבה מהמזון הזה עושים שימוש בקמח אורז כתחליף הקמח המסורתי המכיל גלוטן.
לאחרונה, הוא הגיע ל חדשות כי מי לא משרים ומחליפים את המים או להשתמש בחלק גדול של מים לבישול האורז שלהם כאשר הוא מבשל יכול לחשוף את עצמו או בני משפחתם להרעלת ארסן. הסיבה לכך היא כי אורז הוא יבול ש הוא צפוי לספוג ארסן וכספית מן הקרקע, דשן ומים יותר מאשר בכל סוג אחר של הצמח. כתוצאה מכך, אם לא עברה השריה ושטיפה כראוי, זה יכול לעשות את דרכו לתוך האוכל שלך.
מחקר ספציפי על מזון ללא גלוטן ומתכות רעילות נערך באוניברסיטת אילינוי בשיקגו. במסגרת המחקר, משתתפים שעשו דיאטות ללא גלוטן עברו בדיקה על השתן והדם שלהם נבדקו עבור מתכות רעילות. למרבה הזוועה, נמצא כי הם היו גבוהים פי שתיים כמות הארסן בשתן שלהם מאשר אלה שאינם דיאטה ללא גלוטן ו -70% רמות גבוהות של כספית.
מתכות רעילות אלו קושרו בעיות בריאותיות רבות, כולל סרטן, מחלות לב ומחלות נוירולוגיות.
מריה ארגוס, פרופסור לאפידמיולוגיה בבית הספר UIC לבריאות הציבור, נאמר: