רופאים סיניים אומרים כי וירוס קורונא סי הוא 'כמו שילוב של סארס ואיידס' יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לריאות.
רופאים סיניים טוענים כי נתיחות שלאחר המוות של נפגעי נגיף קורונא סי מראים כי המחלה הקטלנית היא "כמו שילוב של SARS ואיידס" שעלול לגרום לנזק ריאות "בלתי הפיך" גם אם המטופל יחלים.
על הממצא העגומה דיווחה שופר המפלגה הקומוניסטית "גלובל טיימס" ביום שישי, לאחר שמאמר של רופאים מווהאן שפורסם בכתב העת לרפואה משפטית מוקדם יותר השבוע עלה וויראלי במדיה החברתית הסינית.
"ההשפעה של COVID-19 על גוף האדם היא כמו שילוב של SARS ואיידס מכיוון שהיא פוגעת הן בריאות ובמערכות החיסון", אמר פנג ז'יונג, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בבית החולים ז'ונגנאן באוניברסיטת ווהאן בווהאן. הגלובל טיימס.
ד"ר פנג התייחס למאמרו של ליו ליאנג, מומחה לרפואה משפטית מהמכללה הרפואית טונג'י באוניברסיטת Huazhong למדע וטכנולוגיה, שצוותו ערך תשעה נתיחות שלאחר המוות של חולי נגיף קורונא בי החל מה -24 בפברואר.
"תוצאות הנתיחה שלאחר המוות שליו שיתף עוררו בי השראה. על סמך התוצאות, אני חושב שהדבר החשוב ביותר כעת הוא לנקוט צעדים בשלב מוקדם של המחלה כדי להגן על ריאות החולים מפני פיברוזיס בלתי הפיך, "אמר ד"ר פנג
פיברוזיס ריאתי הוא הצטלקות קבועה של רקמת הריאה שיכולה להשאיר את המטופל באופן כרוני חסר נשימה. בעיתון תואר נתיחה שלאחר המוות שנערכה על גבר בן 85. נכתב כי ניכר היה נזק לריאות המטופל.
ייצור עודף של ריר שנשפך מ האלוואולי - שקיות האוויר הקטנטנות בריאות הסופגות חמצן - מה שמצביע על שCOVID-19 "גורם לתגובה דלקתית הפוגעת בדרכי הנשימה העמוקות ובאלוואולי הריאה".
על פי הדיווח ב"גלובל טיימס ", בעיתון נמסר כי המטופל הציג שינויים פתולוגיים דומים לאלו שנגרמו על ידי SARS ו- MERS. פיברוזיס "לא היה רציני כפי שנראה אצל חולי SARS, אך תגובה אקסודטיבית הייתה ניכרת יותר, יתכן כתוצאה מהמהלך הקצר של מחלתו".
מעיתון לא נמסר עם כי כל חולי הוירוס סובלים יסבלו מפיברוזיס קבוע.
מחקר קודם שפורסם ב- The Lancet ובדק את סריקות ה- CT של 81 חולים עם COVID-19 בוווהאן מצא כי התמונות "הצביעו על הופעה של שינויים בין-ראשוניים, מה שמצביע על התפתחות פיברוזיס".
"עם זאת, מכיוון שטרם נבדקה ההיסטוריה הטבעית של דלקת ריאות COVID-19, מוקדם מדי לתייג את שינויי הריאות הללו כפיברוזיס בלתי הפיכה", כתבו החוקרים.
זה בא כקבוצה של מדענים סיניים שמזהירים כי הנגיף השתנה עבר מוטציה לחומרה ונהיה אגרסיבי יותר. במחקר חדש שפורסם ב- National Science Review, החוקרים הציעו שאחרי ש- COVID-19 חצה לבני אדם, הזן המקורי התפתח לסוג שני ושניהם מסתובבים כעת.
יותר מ- 95,000 מקרים של המחלה אושרו ברחבי העולם ולמעלה מ- 3000 אנשים מתו מה שהביא את אחוז התמותה מהמחלה ל 3.4 אחוז ,
שכולל שניים באוסטרליה, שם ישנם כיום 50 מקרים מאושרים.