כתבה מאר סי אן אן 22-4-2020
וַיַּרְא יַעֲקֹב, כִּי יֶשׁ-שֶׁבֶר בְּמִצְרָיִם; וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב לְבָנָיו, לָמָּה תִּתְרָאוּ. וַיֹּאמֶר--הִנֵּה שָׁמַעְתִּי, כִּי יֶשׁ-שֶׁבֶר בְּמִצְרָיִם; רְדוּ-שָׁמָּה וְשִׁבְרוּ-לָנוּ מִשָּׁם, וְנִחְיֶה וְלֹא נָמוּת.
העולם ניצב לפני מקרי רעב המוני ב של פרופורציות מקראיות בתוך מס חודשים ספורים כך נאמר על ידי האומות המאוחדות , מזהירים ש מגפת נגיף הקורונה קוביד 19 דוחף עוד 130 מליון איש אל סף רעב .
רעב המוני יכולים להיתפס ב 3 תריסר מדינות בתרחיש הגרוע מכל אמר המנהל בפועל של תכנית המזון העולמי תמ"ע
אמר ביגון בשלישי . ב עשר מ המדינות הללו כבר יש יותר מ מליון איש על סף רעב המוני .
הוא ציין סכסוך, מיתון כלכלי, ירידה בסיוע וקריסת מחירי הנפט כגורמים העלולים להוביל למחסור נרחב במזון , ודחק להיכנס פעולה מהירה כדי למנוע אסון.
דייוויד ביזלי אמר למועצת הביטחון של האו"ם, "כשאנחנו מתמודדים עם מגיפת קוביד -19, אנחנו גם על סף מגיפת רעב."יש גם סכנה ממשית שיותר אנשים עלולים למות מההשפעה הכלכלית של קוביד -19 מאשר מהנגיף עצמו."
ה- תמ"ע כבר הזהיר כי 2020 תהיה שנה הרסנית עבור מדינות רבות שנפגעות מעוני או מלחמה, כאשר 135 מיליון אנשים מתמודדים עם רמות משבר של רעב או גרוע מזה .
התחזיות המעודכנות שלהם כמעט מכפלות את המספר הזה.
כאשר הם יתווספו אל ה 821 מיליון האנשים שכבר היו רעבים כרונית, תרחיש זה היה דוחף יותר ממיליארד אנשים לסיטואציות קשות.
הסוכנות זיהתה 55 מדינות הנמצאות בסיכון הגבוה ביותר להטלת רעב בדו"ח השנתי שלה על משברי מזון, ששוחרר השבוע, תוך התראה על כך שמערכות הבריאות השבריריות שלהן לא יוכלו להתמודד עם השפעות הנגיף.
"מדינות אלה עשויות להתמודד עם סחר מרתק בין הצלת חיים או פרנסה, או במקרה הגרוע ביותר, להציל אנשים מוירוס הקורונה כדי שהם ימותו מרעב", נכתב בדו"ח.
עשר מדינות שצויינו כסכנה במיוחד, לאחר ששכנו את משברי המזון הקשים בשנה שעברה; תימן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אפגניסטן, ונצואלה, אתיופיה, דרום סודן, סודן, סוריה, ניגריה והאיטי.
מרבית המדינות הללו נחסכו עד כה מהגרוע מכל מגיפת נגיף וירוס הקורונה , כאשר מוקד ההתפרצות עבר מסין לאירופה לצפון אמריקה, אך מצב מוסדות הבריאות שלהם פירושו כי אפילו התפרצויות קטנות יחסית יכולות להיות הרסניות. עד כה אושרו ברחבי העולם יותר מ- 2.5 מיליון מקרים של נגיף הקורונה.
" הזמן לא עומד לצידנו "
עוד לפני פרוץ נגיף הנגיף, אספקת המזון בכמה האזורים הפגיעים ביותר בעולם הושפעה ישירות מהשפעות כמו תקלות יבולים ונחילי ארבה.
בצורת יוצאת דופן ואחריה גשמים כבדים במיוחד הפחיתו במידה ניכרת את תפוקת היבול העונתית בקרן אפריקה במהלך 2019. דפוסי מזג האוויר והאקלים הבלתי סדירים תרמו גם הםלפלישת הארבה המדברית הגרועה ביותר מזה 25 שנה,שאיימו עוד יותר על אספקת היבול באזור.
בינתיים, השילוב בין סכסוך, זעזועים הקשורים לאקלים ומזיקי יבולים הביאו למשבר המזון הקשה ביותר בעולם בתימן, לפי הדיווח בסוכנות.
הגורמים החדשים הקשורים לנגיף הנגיף המשפיעים על כל אזור היו מספר עצום. "הנעילה העולמי והמיתון הכלכלי צפויים להוביל לאובדן הכנסה משמעותי בקרב העניים העובדים," אמר ביזלי. העברות כספים מעבר לים יירדו גם הן באופן חד, ומשפיעות על מדינות כמו האיטי, נפאל וסומליה, למשל.
"אובדן תקבולי התיירות יפגע במדינות כמו אתיופיה (וגם) למחירי הנפט המתמוטטים במדינות בעלות הכנסה נמוכה כמו דרום סודן תהיה השפעה משמעותית", הוסיף.
הוא פנה למדינות החברות באו"ם לפעול כעת, ואמר להם: "עדיין אין רעב. אבל אני חייב להזהיר אתכם שאם לא נערוך ונפעל כעת - כדי להבטיח גישה, הימנע ממימון חסרונות ושיבושים בסחר - אנו עשויים להתמודד עם רעב רב עם פרופורציות מקראיות תוך חודשים ספורים.
"האמת היא, שאין לנו זמן בצדנו, אז בואו נפעל בחוכמה - ובואו נפעל מהר", הוסיף. "אני מאמין שעם המומחיות והשותפויות שלנו, אנו יכולים להפגיש בין הצוותים והתוכניות הנחוצות בכדי לוודא כי מגיפת קוביד -19 לא יהפוך לאסון אסון משבר הומניטרי."
